PENAJA

RAKAN ILMU

Monday, 7 October 2013

JAWAPAN SAINS PMR 2013...!


Insya-Allah... cikgu sedang berurusan dengan guru subjek Sains untuk mendapatkan jawapan terkini bagi Sains Kertas 1. Cikgu akan memuatkannya ke dalam blog cikgu selepas pukul 6 petang nanti.
Sabar.....
Terima kasih kerana sabar menunggu. Di bawah ini disenaraikan jawapan soalan Sains Kertas 1 yang diperoleh daripada Cikgu Tuan Mohd Khairul Anuar B. Tuan Mat, guru subjek Sains SMS. Tengku Muhammad Faris Petra. Semua jawapan yang disediakan ini tidak muktamad, sekadar rujukan semata-mata.
  1. C
  2. D
  3. B
  4. B
  5. B
  6. A
  7. D
  8. A
  9. B
  10. D
  11. B
  12. C
  13. D
  14. B
  15. C
  16. A
  17. C
  18. B
  19. A/C - akan disahkan kemudian
  20. D
  21. D
  22. D
  23. C
  24. A
  25. D
  26. C
  27. B
  28. C
  29. D
  30. B
  31. C
  32. A
  33. D
  34. A
  35. A
  36. B
  37. A
  38. A
  39. C
  40. C

21 comments:

  1. Cepat cikgu x sabar ni.... hahaha tahu tak tepat 100% tapi cuma nak try tengok

    ReplyDelete
  2. Cikgu harap perkongsian ini membawa kebaikan dan jangan lupa untuk lebih memberikan perhatian kepada kertas-kertas yang belum diuji dalam PMR.
    T. kasih.

    ReplyDelete
  3. No. 2 tu C ke? Thermometer boleh ukur panjang ke? Bukan ukur suhu ke?

    ReplyDelete
  4. Cikgu,No.2 adalah D dan boleh comfirm No.19 adalah A kah? Terima Kasih....

    ReplyDelete
  5. Setelah diconfirm dgn cikgu Sains, jawapan soalan 2 ialah D, 3 - B dan soalan 19 belum pasti sama ada A atau C

    ReplyDelete
  6. cikgu! sejarah please, terima kasih :D

    ReplyDelete
  7. Jawapan Sejarah mungkin esok..... ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara kira mark macam ke? **/60 dara dgn 80?

      Delete
    2. kertas 1 tambah kertas 2
      so kertas 1 cuma 40 markah

      Delete
    3. cikgu? hehe maaf lagi menganggu, jawapan kertas 2 ada tersedia? Andaikata ada, mohon share di blog jugak yer. Terima kasih cikgu, thank for all. :D

      Delete
  8. kertas 2. Nanti cikgu usahakan... mungkin mengambil masa sedikit, jika ada.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum cikgu, bukan ke nmbr 37 tu dia arah yang betul bagi setiap JARUM KOMPAS.. jarum kompas sentiasa ke arah utara.. North kan utara.. bukan jawapan dia D ke cikgu? minta tolong ye cikgu refer balik.. maaf, kalau saya yang salah..

    ReplyDelete
  10. Answer for no.37 is A. For prove, check out http://www.acecrc.sipex.aq/access/page/?page=75ee44de-b881-102a-8ea7-0019b9ea7c60 and take a look at Figure 3.

    ReplyDelete
  11. ckgu nk jwpn sej ..geo .dn kh..sbb 3 sub ni xde paper 2

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum..no.15 jawapannya bukan D ke??..cuma mahu kepastian..terima kasih..^^

    ReplyDelete

PROMOSI III